Industrieel bouwen in binnenstedelijk gebied

De eerste woontoren boven De Hoven Passage in de Delftse wijk Voorhof is een voorbeeld van industrieel bouwen in binnenstedelijk gebied. Het winkelcentrum krijgt aan de buitenkant een metamorfose dankzij onder meer nieuwe entrees en een hoogwaardige gevel. Bovenop de uitbreiding van het winkelcentrum verschijnt een 13-laagse woontoren met huur- en koopappartementen.

Van der Vorm Vastgoed en Heembouw zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling en realisatie van de woontoren en een uitbreiding van het winkelgebied. Zij worden daarin bijgestaan door Stabiel Management, die als projectmanager verantwoordelijk is voor advies en projectmanagement van het gehele prefab betonnen casco van de 13-laagse woontoren. Het ontwerp en de uitvoering zijn op basis van industrieel bouwen met prefab-onderdelen en een gestandaardiseerde maatvoering. Hierdoor komt het project sneller, goedkoper en duurzamer tot stand.

Er is gekozen voor de VBI-appartementenvloer in combinatie met het DoorStapelSysteem (DSS). Dit systeem laat een gebouw in een razendsnel tempo verrijzen door op een nieuwe en innovatieve manier met prefab vloeren te bouwen.

Flexibel en toekomstbestendig

Daarnaast biedt deze manier van bouwen de mogelijkheid duurzame toekomstbestendige gebouwen te realiseren. Hiermee is een gebouw telkens aan te passen naar de wensen van de veranderende eindgebruiker. Met de VBI-vloeren hebben binnenwanden geen dragende functie en kunnen daardoor naar eigen inzicht geplaatst worden. Hiermee ontstaan leefbare, duurzame omgevingen voor wonen, zorgen, leren en werken die in de tijd steeds aan te passen zijn aan de wensen van de eindgebruiker.

Eindgebruiker staat centraal

Bij het project De Hoven Passage heeft een koper keuze uit 3 ‘woonsmaken’. Dankzij de vloeren is er sprake van een grote vrije overspanning en daarmee krijgt een toekomstige bewoner maximale keuzevrijheid. Bewoners bepalen zelf de grootte en indeling van hun appartement: oppervlakte, dichte of open keuken en het aantal slaapkamers. Door de eindgebruiker op deze manier centraal te zetten, zorgt men voor een comfortabele woonervaring. Aan het begrip comfort wordt ook op een andere wijze invulling gegeven. Comfortabel wonen door middel van lage energielasten, goede geluidsisolatie en een hoge duurzame kwaliteit.

Habeon Architecten heeft gezorgd voor het concept van deze woontoren, dat medio 2015 wordt opgeleverd. 

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door VBI

Meer nieuws uit Delft, Zuid-Holland