Subsidie voor energiebesparende maatregelen

Inwoners van de gemeente Den Helder kunnen bij de gemeente subsidie aanvragen voor energiebesparende maatregelen. Het subsidieplan heeft de noemer Stimuleringsregeling energiebesparing Den Helder 2013.

Het plan is bedoeld voor inwoners die duurzame energiemaatregelen willen aanbrengen aan hun huis. Volgens de gemeente vallen ‘dak-, vloer-, spouwmuurisolatie, HR++ glas, zonnepanelen, warmtepompen en zonneboilers’ in het straatje maatregelen waarvoor subsidie wordt verstrekt. De stimuleringsregeling past in het klimaatbeleid dat de gemeente sinds 2004 voert.

Klimaatverandering
Wethouder Suzanne den Dulk vertelt over de regeling “Wij vinden dat wij zoveel mogelijk moeten doen aan het tegengaan van de klimaatverandering en het toepassen van duurzame energie. Daarom heeft de gemeente in 2012 het Klimaatakkoord 2012-2015 met de provincie Noord-Holland ondertekend. Op basis van de gemaakte klimaatafspraken hebben wij voor de Stimuleringsregeling energiebesparing Den Helder 2013, zoals de subsidieregeling officieel heet, een provinciale subsidie gekregen. Op deze manier proberen we zo goed mogelijk bij te dragen aan de energiebesparing in onze gemeente en de CO2-reductie."

Aanvraag
De gemeente meldt dat inwoners tot 31 juli 2015 subsidie aan kunnen vragen. Inwoners krijgen vijftien procent van de geïnvesteerde kosten terug, met een maximale bijdrage van € 1.500 per woning. Ten slotte geeft de gemeente aan dat de regeling niet bedoeld is voor inwoners die al eerder een bijdrage hebben ontvangen op grond van een bijdrage- of stimuleringsregeling energiebesparing Den Helder.

De voorwaarden en het aanvraagformulier bevatten meer informatie over de regeling.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Meer met Minder

Links