'Verduurzamen omgeving leeft onder de bevolking'

De inzet van de provinciale subsidie voor het energiezuiniger maken van Haarlemmermeerse woningen is volgens John Nederstigt, wethouder Duurzaamheid, een overweldigend succes te noemen.

Binnen twee weken zijn meer dan 750 aanvragen binnengekomen. Dat overstijgt volgens de wethouder alle verwachtingen: “Het geeft maar weer eens aan dat verduurzamen van de eigen leefomgeving leeft onder de bevolking én dat zij die willen verbeteren’.

Sinds het einde van 2013 subsidieert het college van Haarlemmermeer 200.000 euro voor het energiezuiniger maken van huizen van inwoners. De regeling is onderdeel van een grotere campagne ‘Winst uit je woning’.

Steuntje in de rug
Het gaat hier om woningen gebouwd vóór 1979, waar geen of weinig energiemaatregelen zijn genomen. Het college vindt dat het verduurzamen van de samenleving ondersteund moet worden op die onderdelen waar een steuntje in de rug moet worden gegeven.

Deze subsidie is een steuntje in de rug voor inwoners met een ‘ouder’ huis die dat energiezuiniger wil maken. Hiermee wil het college inwoners helpen deze woningen aan te pakken. De subsidie is maximaal 15 procent van het te investeren bedrag tot een maximum van 1000 euro per woning.

Via de websites van de gemeente en het Natuur- en Milieucentrum Haarlemmermeer (NMCH) wordt meer informatie verstrekt. Verder is het NMCH ook telefonisch bereikbaar voor meer informatie. De gemeente handelt de subsidieaanvragen af.

Deel dit artikel

permalink