Zonne-energiesystemen één geheel met dak

Twee geïntegreerde zonne-energiesystemen vormen één geheel met het dak en passen in zowel nieuwe als bestaande dakbedekking. De twee systemen, Monier VI90 en Monier InDaX, komen in de plaats van de dakpannen en worden in het dak geïntegreerd.

Opmerkelijk aan de twee nieuwe producten is dat er bij toepassing een harmonisch dakbeeld wordt gecreëerd. Duurzaamheid en design worden gecombineerd in deze geïntegreerde systemen. De VI90 is verkrijgbaar voor de dakpanmodellen Sneldek, Stonewold en Signy-Finnez. Eén module vervangt circa zes dakpannen in de breedte en een dakpan in de hoogte.

Het tweede systeem, InDaX, is een semi-geïntegreerd PV-systeem dat bestaat uit hoogwaardige polykristallijne PV-modules. Het systeem is zowel in horizontale als verticale richting uit te breiden en geschikt voor daken met vrijwel alle gangbare typen dakpannen.

Beide systemen van Monier zijn geschikt voor nieuwbouw en renovatie. Het lage gewicht per m² is gunstig voor toepassing in renovatieprojecten. Een ander voordeel van geïntegreerde systemen is dat de wind minder grip op het dak heeft ten opzichte van losse zonnepanelen.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Monier B.V.