Duurzaamste gebouw komt in Amersfoort

Op het Stationsplein in Amersfoort zijn de plannen vergevorderd om het meest energievriendelijkste en groenste gebouw van Nederland te bouwen: One Planet Business Garden.

Dit duurzame kantoorgebouw voor onder meer creatieve en innovatieve ondernemers moet laten zien hoe leegstaande, gedateerde gebouwen duurzaam herbouwd kunnen worden en dat het mogelijk is om enorme besparingen te bereiken die een positieve invloed hebben op het milieu.

Klimaatkas

Aan de hand van een transformatie wordt het oude gebouw volledig behouden en grondig gerenoveerd. Een doorzichtige klimaatkas op een houten frame wordt hierover heen gebouwd. Deze kas creëert in de winter een beschermt binnenklimaat van zo’n 4 graden warmer dan de buitenlucht. In de zomer kunnen de zijkant van de kas open om een koele broes door te laten. Op het dak en de zuidwal van de kas komt 1.780 m2 aan zonnepanelen.

Visitekaartje

One Planet Business Garden geldt als visitekaartje voor Amersfoort en haar ambities ‘duurzaam 2030. De planning is dat de bouw begin 2016 van start gaat. Dit project komt van De Stichting One Planet en Lithos bouw & ontwikkeling.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Amersfoort, Utrecht