‘Duurzaam icoon’

De Dutch Windmill wordt het duurzame icoon van de toekomst. Dat meldt architect en mede-initiatiefnemer Doepel Strijkers.

Deze nieuw te bouwen windmolen bevat geen bewegende onderdelen en zet een nieuwe vorm van energievoorziening op de kaart. De binnenste ring bevat een raamwerk van horizontale stalen buizen. Hierin worden geladen druppels gecreëerd, die door de wind worden weggeblazen. De beweging van deze druppels genereert energie.

Ewicon-techniek

De TU Delft heeft deze techniek, de Electrostatische Windenergie Convertor (Ewicon), ontwikkeld. Deze techniek kan naar verwachting concurreren met traditionele windmolens.

Dit gebouw bevat 2 ringen. Op de eerste ring draaien 40 cabines op rails (reuzencoaster), de tweede ring fungeert als een innovatieve windmolen en huisvest onder meer een restaurant, een hotel en diverse appartementen. Onder in dit nieuw te bouwen project zitten diverse publieke functies.

10 jaar

De Dutch Windmill is een initiatief van een consortium, bestaande uit de bedrijven Doepel Strijkers, Meyster en BLOC. Daarnaast is NBTC Holland Marketing partner van dit project en met diverse andere organisaties – van ministeries tot energiebedrijven – wordt gesproken over hun rol in de ontwikkeling. Het gebouw komt in Rotterdam. De ontwikkelaars willen het project binnen 10 jaar realiseren.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Rotterdam, Zuid-Holland