Kantoor- en industriegebouw streeft naar LEED

Bij de gerealiseerde nieuwbouw van zijn TechCenter heeft het bedrijf Fugro het LEED Platinum-certificaat aangevraagd. Dit is de hoogst mogelijke score van dit duurzaamheidscertificaat.

Dit kantoor- en industriegebouw beschikt onder meer over een wko-installatie, dat zorgt voor een besparing op het gasverbruik van 85%. Daarnaast is in het totaal 35% van het bouwmateriaal hergebruikt, waarbij de staalconstructie en de aluminium deuren respectievelijk bestaan uit 100% en 95% gerecycled materiaal.

Bufferkelder bespaar 1.080 m2 water

De geïnstalleerde 277 zonnepanelen leveren zo’n 650.000 kWh op. Daarnaast zorgt de bufferkelder van 130 m3 jaarlijks voor een besparing van zo’n 1.080 m2 water. Deze kelder levert industrieel water, water voor toiletten en dient als opslag voor de sprinklerinstallatie.

Daarnaast beschikt 95% van het verwerkte hout het FSC-keurmerk. De overige 5% is hergebruikt afvalhout. De EPC van het TechCenter bedraagt 0,50.

Leadership in Energy and Environmental Design

In dit TechCenter komen FEBV (Fugro Engineers BV) en FGSBV (Fugro GeoServices BV West-Nederland). Dit gebouw is op het bedrijventerrein Heron in de gemeente Pijnacker-Nootdorp verschenen. Bouwbedrijf De Vries en Verburg heeft dit project uitgevoerd, architectenbureaus Hidde & Peeperkorn heeft voor het ontwerp gezorgd.

LEED staat voor Leadership in Energy and Environmental Design. De US Green Building Council reikt deze certificering uit. In het geval van Fugro's TechCenter kent deze instantie de definitieve LEED-score uiterlijk eind dit jaar toe, als de energiemetingen zijn gedaan.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Pijnacker-Nootdorp, Zuid-Holland