Duurzaam distributiecentrum in Son

Op industriepark Ekkersrijt in het Brabantse Son komt een nieuw, duurzaam distributiecentrum: DC New Logic VI.

Hiervoor hebben vastgoedontwikkelaar Dok Vast en Van Nieuwpoort Groep een overeenkomst getekend. De laatstgenoemde is eigenaar van Betonson, op wiens terrein de nieuwe distributiecentrum van zo’n 75.000 m2 verschijnt. Op geringe afstand hiervan is een extra optie voor een ruim 21.000 m2-uitbreiding van het warehouse beschikbaar.

Bouwen met duurzame materialen

Bij de totstandkoming van DC New Logic VI wordt gebruik gemaakt van duurzame materialen. Daarnaast krijgt het automatisch dimmende ledverlichting, 3-voudig isolatieglas, extra isolatie van gevels en daken en een warmtepomp. Verder wordt het dak geschikt gemaakt voor het plaatsen van zonnepanelen. Hiermee streven de partijen naar een BREEAM-NL-certificering.

Verbruik in kaart brengen

Daarnaast heeft Dok Vast een Building Dashboard App ontwikkeld, waarmee de toekomstig huurder het verbruik en de financiële effecten van de verschillende duurzame besparingsmaatregelen overzichtelijk in kaart kan brengen. Via deze app zijn de meterstanden van elektriciteit, gas en water per unit, afdeling of het gehele pand te bekijken. Ook onderhoud, reparatieverzoeken en storingen kan hij via deze app melden.

Dok Vast heeft meerdere distributiecentra met het duurzaamheidscertificaat BREEAM-NL op zijn naam staan: Vossenberg West II en NewLogic II in Tilburg.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Son en Breugel, Noord-Brabant