4.000 zonnepanelen in Nijmegen

Vorig week is de bouw van een zonnepark in Nijmegen van start gegaan. Op een terrein van zo’n 3 voetbalvelden komen 4.000 zonnepanelen te staan, goed voor elektriciteit voor ongeveer 250 huishoudens.

Nadat de frames zijn geplaatst, volgen vanaf deze week de zonnepanelen. In de weken hierna worden de panelen aangesloten op het elektriciteitsnet. Naar verwachting kan in september het park in gebruik worden genomen.

Inwoners van Nijmegen en omgeving en Electrabel- klanten kunnen aan dit zonnepark deelnemen. Dit park verschijnt op het terrein van de huidige kolencentrale van deze energieleverancier aan de Waal. Die centrale sluit namelijk aan het eind van dit jaar.

Stadsverwarming en biomassa-installatie

Electrabel is het consumentenmerk van GDF Suez, dat onder de naam ‘Groene Delta’ ook andere duurzame projecten ontwikkelt op het gebied van stadsverwarming, een biomassa-installatie en een LNG-station voor de scheepsvaart. Daarnaast zorgt dit energiebedrijf over een paar weken voor een zonnepark bij energiecentrale Harculo in Zwolle.

Foto: Zonnepark Nijmegen in aanbouw (foto: Rob van Loenen)

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Nijmegen, Gelderland