Opbouw van Windpark Westermeerwind gestart

De opbouw van 48 windturbines van Windpark Westermeerwind is gestart. De eerste toren is geplaatst op de al eerder gerealiseerde fundering.

Het Windpark Westermeerwind wordt gebouwd in het water van het Ijsselmeer, langs de dijken van de Noordoostpolder. Er worden in totaal 48 Siemens windturbines geplaatst, verdeeld over twee rijen langs de Westermeerdijk, één langs de Noordermeerwijk en een transformatorstation op het land. Naar verwachting levert het park windstroom op voor 160.000 huishoudens.

Partners betrokken bij windpark

Westermeerwind heeft de bouwbegeleiding en de bedrijfsvoering van Windpark Westermeerwind uitbesteed aan Ventolines uit Emmeloord. Siemens bouwt als hoofdaannemer het Windpark Westermeerwind en zal het windpark onderhouden voor een periode van minimaal vijftien jaar. Verschillende Nederlandse bedrijven werken als onderaannemer mee aan het project, waaronder Van Oord en Mammoet voor de funderingen en de installatie van de windturbines en VBMS  (VolkerWessels Boskalis Marine Solutions) voor de bekabeling naar het transformatorstation.

Deel dit artikel

permalink