3.600 zonnepanelen in gemeente Gilze-Rijen

Eind deze week levert KiesZon een zonnestroomsysteem op van ruim 3.600 zonnepanelen in de Brabantse gemeente Gilze-Rijen. Deze panelen wekken jaarlijks ruim 850.000 kWh aan zonnestroom op.

De panelen liggen op 5 gebouwen in het multifunctionele terrein Aeroparc, dat hiermee zorgt voor een duurzamere wijze gebouwexploitatie.

Bij de realisatie zijn diverse partijen betrokken geweest. Zo heeft Stichting Moed ervoor gezorgd dat het project is geïnitieerd door de SDE-subsidies te verzorgen en via een aanbesteding de vraag voor het zonnestroomproject in de markt te zetten.

Tijdens de contractonderhandelingen heeft Energy Services geadviseerd. Aeroparc heeft KiesZon uitgekozen als ontwikkelaar en financier voor het gehele project. Na de realisatie zorgt KiesZon ook voor de exploitatie en het onderhoud.

Aantrekkelijkheid vergroot door zonnepanelen

Met een diversiteit aan organisaties in de sectoren business, onderwijs en vrije tijd fungeert Aeroparc als vliegwiel voor de economische en maatschappelijke bedrijvigheid in de regio. “Door een duurzame energievoorziening met zonnepanelen is de aantrekkelijkheid van de locatie voor (potentiële) gebruikers vergroot” vertelt Aeroparc-directeur Guido Schmitt. “Daarbij lopen wij door het Operational Lease concept geen exploitatierisico’s, verduurzamen we ons vastgoed en gaan we niet meer betalen voor energie.”

KiesZon-directeur Frank Heijckmann spreekt over een mooi en uitdagend project: “Zonnepanelen plaatsen op 5 verschillende daktypen en aansluitpunten op 1 locatie was interessant om te realiseren. Wij zijn trots dat we dit voor Aeroparc hebben mogen doen. Samen met Greenchoice en Triodos Bank investeren wij in de zonnepanelen, realiseren we het totale project en gaan we het de komende 6 jaar exploiteren. Zo loopt Aeroparc geen enkel risico.”

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Etten-Leur, Noord-Brabant