Zonnestroomproject start in Sint Oedenrode

Een nieuw zonnestroomproject start deze zomer in Sint Oedenrode. Medio augustus beginnen de werkzaamheden en worden 2.503 zonnepalen op het dak geplaatst van kantoorinrichter en Duurzaam Gebouwd-partner Ahrend.

“Wij geloven dat duurzaamheid vooral doen is, met elkaar”, aldus concept & design director Arnold Struik van Ahrend. Ahrend werkt samen met KiesZon om de meer dan 2500 zonnepanelen te installeren. De installatie is goed voor een jaaropbrengst van 500.000 kWh op jaarbasis.

15 jaar onderhoud

De engineers van KiesZon hebben de legplannen en configuraties afgerond en werken nu aan de detail engineering voor het zonnestroomsysteem. Steeksproefsgewijs wordt met solar tests gegarandeerd dat de opbrengst gehaald wordt. De komende 15 jaar onderhoudt KiesZon het systeem.

Duurzaam Gebouwd Op Locatie: Circulaire Economie

Onlangs vond Duurzaam Gebouwd Op Locatie: Circulaire Economie plaats, met als centrale thema de Circulaire Inrichting. Met Ahrend als gastheer stond onder andere een rondleiding door de fabriek op het programma, waarbij deelnemers kennis konden maken met circulaire productieprocessen. Lees het verslag over de bijeenkomst op DuurzaamGebouwd.nl.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Ahrend Nederland bv