The Edge bereikt hoogste punt

Het hoogste punt van het gebouw ‘The Edge’ is op 4 juli 2013 bereikt. The Edge omvat ruim 40.000 vierkante meter en heeft een BREEAM-NL Outstanding ontwerpcertificaat behaald.

De kwalificatie ‘Outstanding’ is de hoogste van vijf kwalificaties van duurzaamheidscertificering BREEAM, dat The Edge in de wacht heeft gesleept. The Edge is een project van OVG Real Estate voor Deloitte en AKD.

Op 4 juli was wethouder Gehrels van Economische Zaken aanwezig bij de officiële handeling, evenals Jeppe de Boer, directievoorzitter van OVG Real Estate en Peter Bommel, voorzitter van de Raad van Bestuur van Deloitte.

Lef
Gehrels prijst de inspanning van de organisaties: “Jullie hebben als team lef getoond en met The Edge de grenzen opgezocht van duurzaamheid en bouwen. Een investering die Amsterdam nodig heeft.” Jeppe de Boer is trots op de geleverde prestatie: “De ontwikkeling van OVG voor Deloitte en AKD is een ‘Outstanding’ prestatie die in Europa op het gebied van kantoorontwikkeling vrijwel niet geëvenaard is. Ik ben trots en heb veel respect voor het ontwerp- en bouwteam.”

Uniek aan het ontwerp van The Edge is de combinatie van duurzame maatregelen die op grote schaal worden toegepast. Volgens OVG bewijst het ontwerp dat een modern met veel glas en een hoog atrium uitstekend te combineren is met een hoge duurzaamheidseis en een laag energieverbruik.

De andere betrokken partijen bij dit project zijn ABN Amro Real Estate (financiering), VolkerWessels (G&S Bouw), Eneco (Warmte-Koude Opslag) en architect bureau PLP Architecture, OeverZaaijer en Fokkema & Partners Architecten.

Foto: Webcam van Deloitte/AKD Zuidas

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door EDGE Technologies