Green Deal Verduurzaming Scholen

Het Klimaatverbond en Ruimte-OK hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten om een ‘Green Deal Verduurzaming Scholen’ tot stand te brengen.

Dit meldt het ANP. Het doel hiervan is om op grote schaal de realisatie van duurzame scholen wordt momenteel besproken hoe zij zullen bijdragen aan de totstandkoming en de uitvoering van de Green Deal, die waarschijnlijk nog voor de zomer ondertekend wordt.

Deze gesprekken leiden er naar verwachting ook toe dat al in juni 2014 wordt gestart met het consulteren van gemeenten en schoolbesturen over hun duurzaamheidsbehoeften en (ervaren) belemmeringen. Het resultaat dient als input voor de daadwerkelijke uitvoering van de Green Deal, dat zo’n 3 jaar in beslag zal nemen.

Samenwerking

De Green Deal Verduurzaming Scholen beoogt mede uitvoering te geven aan de afspraak in het SER Energieakkoord dat gemeenten, vanuit hun rol als eigenaar van onderwijsvastgoed, met scholen samenwerken in een ondersteuningsstructuur. Deze structuur dient om het kennisniveau bij opdrachtgevers te verhogen en integrale duurzame ontwikkel- en ontwerpprocessen op te zetten bij nieuwbouw en renovatie van schoolgebouwen.

Deel dit artikel

permalink