Realisatie frisse Brekeldschool Rijssen binnen normkosten

De nieuwe en zeer energiezuinige Brekeldschool in Rijssen is afgelopen 6 juni opgeleverd. De school, met een vloeroppervlak van ruim 1.300 vierkante meter, heeft een uitstekend binnenklimaat en kon binnen normkosten worden gerealiseerd.

Personeel en leerlingen van deze school voor primair onderwijs komen in een fris pand terecht. De school voldoet namelijk aan de klimaatklasse B van de handreiking Frisse Scholen. Het goede klimaat heeft verschillende voordelen, waaronder een beperkter ziekteverzuim en minder hoofdpijnklachten.

Ontwerp

Het ontwerp is door DWA en WRS Architecten gerealiseerd. Er is onder andere gekozen voor energiezuinige ventilatie, verwarming en koeling. Dit met het oog op lage energiekosten. Daarnaast worden 310 vierkante meter aan in het dak verwerkte zonnepanelen geplaatst, waardoor de energiekosten verder worden beperkt. Dit alles mondt uit in een EPC van 0,15.

Wij hechten er belang aan dat de school een voorbeeldfunctie vervult op gebied van het benutten van energiebronnen”, zegt Piet ten Bolscher van de Vereniging tot het verstrekken van schoolonderwijs op reformatorische grondslag te Rijssen. Volgens hem kunnen de duurzame maatregelen dienen als educatie in de lessen.

Visie en expertise

Ten Bolscher over de samenwerking: “In DWA zien we een partner met dezelfde visie, die bovendien al veel expertise heeft opgebouwd in energiezuinige scholenbouw. Deze gezamenlijke visie vereenvoudigde het voorbereidings- en ontwikkelingstraject. Steeds vaker wordt ict toegepast, waardoor ook de energiebehoefte stijgt. Door het benutten van zonne-energie kunnen de energielasten behoorlijk worden beperkt. Gezien alle lastenstijgingen en de terugloop van financiële middelen is dat een belangrijk punt.”

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door DWA

Meer nieuws uit Rijssen-Holten, Overijssel