Biobased materiaal maakt binnenklimaat school gezonder

In een schoolgebouw kunnen duurzame en ademende binnenwandsystemen bijdragen aan energiebesparing en een optimaal binnenklimaat. Dankzij een gezonde en comfortabele omgeving kunnen zowel leerlingen als docenten zich beter concentreren en optimaal presteren.

Verantwoord omgaan met mens en milieu is geen modegril, maar noodzaak.

Het gebruik van verantwoorde bouwproducten voor gezond wonen en werken is tegenwoordig bij zowel architecten als aannemers steeds meer ingeburgerd. Er wordt steeds vaker doordacht en bewust gekozen voor eco-vriendelijke bouwmaterialen, zoals biobased.

Faay ontwikkelde de BinnenklimaatWand, die verschillende voordelen met zich meebrengt waaronder een gezondere binnenlucht, energiebesparing en betere akoestiek. De wand is 100 procent biobased, voor 100% herbruikbaar en geheel recyclebaar.

Houtvezelplaatpaneel

De wand bestaat uit een houtvezelplaatpaneel en kan afgewerkt worden met een natuurlijke afwerklaag naar keuze: leemstuc, kalkpleister of een sierpleister. De wand in combinatie met een afwerklaag van bijvoorbeeld leem draagt bij aan de verbetering van de inpandige luchtkwaliteit. Door de damp-open-constructie wordt de lucht in de ruimte op een natuurlijke wijze gefilterd en het vochtgehalte gereguleerd.

Comfort: klimaat en akoestiek

De constructie heeft een grote warmteopslagcapaciteit, waardoor het klimaat langer en gelijkmatiger warm gehouden wordt. De isolatie reageert als een warmtebuffer en tegelijkertijd kan de kou niet naar binnen. De akoestische isolatiewaarde vermindert galm in de ruimte en dempt geluid van buitenaf. Dit systeem past helemaal in de Frisse-school-gedachte met als thema’s akoestisch en klimatologisch comfort.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Faay Vianen B.V.