Nieuwe Energieprestatie-eisen utiliteitsbouw

De aangescherpte energieprestatie-eisen voor de utiliteitsbouw zijn bekendgemaakt. De nieuwe eisen gelden voor alle gebruiksfuncties met ingang van 1 januari 2009, uitgezonderd de sportfunctie en de verwarmde logiesfunctie, niet gelegen in een logiesgebouw. Voor deze laatste twee gebruiksfuncties blijven de huidige energieprestatie-eisen gelden.

Aanscherping van de energieprestatie-eisen voor nieuwe utiliteitsgebouwen, waaronder kantoren, levert een bijdrage aan het behalen van de beleidsdoelen op het gebied van klimaat en energie en is onderdeel van het werkprogramma Schoon en Zuinig van het kabinet. De aanscherping is ook onderdeel van het Lente-akkoord, overeengekomen jongstleden 22 april tussen het ministerie van VROM, NEPROM, NVB, en Bouwend Nederland.

De aangescherpte energieprestatie-eisen zijn te raadplegen op SenterNovem

In de komende maanden zal SenterNovem in een aantal artikelen in vaktijdschriften ingaan op de technische consequenties van deze aanscherping voor de bouwpraktijk.

NB: De eisen zijn pas definitief na vaststelling van het Besluit tot inwerkingtreding en de publicatie ervan in het Staatsblad.

Meer informatie over Schoon en Zuinig: www.vrom.nl/schoonenzuinig

Albert Hulshoff

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Albert Hulshoff