Green Forum Hotspot op Provada

Duurzaamheid is hot, in de vastgoedwereld aldus Albert Hulshoff van SenterNovem.

Is duurzaamheid de strohalm voor de vastgoedwereld in crisis? En moet daarbij vooral het accent liggen op duurzame nieuwbouw of verdient juist het verduurzamen van de bestaande voorraad de aandacht? Doorbreekt de Duurzame Klant in 2009 definitief de Circle of Blame? Over één ding heerst is ieder geval consensus in de vastgoedwereld: duurzaamheid is hot, zeer hot.

Zo ook op de Provada waar SenterNovem in samenwerking met Triodos Bank, Dutch Green Building Council en Provada het Provada Green Forum organiseert. Vanaf dindsdag 16 juni drie duurzame dagen met lezingen, interviews en debatten plaats met vooraanstaande sprekers op het gebied van herontwikkeling, waarde van duurzaam vastgoed en duurzame energie. Het volledige programma plus toelichting vindt u op www.senternovem.nl/provada.

Daten in het Kenniscafé
Naast de debatten kunt u zich gedurende de PROVADA door SenterNovem laten bijpraten over de ondersteuning die SenterNovem u kan bieden bij het realiseren van uw duurzame plannen. Daarvoor is een Kenniscafé ingericht waar u in gesprek kunt gaan met adviseurs van SenterNovem. Zij informeren u graag over uiteenlopende onderwerpen van groenfinanciering tot de nieuwe tender-regeling voor duurzaam bouwen en renoveren en van Duurzaam Inkopen 2010 tot de gloednieuwe Toolkit Kantoren.

Elke dag een eigen thema
Gekoppeld aan het dagthema zal een aantal specialisten van SenterNovem in het Kenniscafé aanwezig zijn. Zo kunt zich op de dinsdag laten informeren over de financiële regelingen voor duurzaam bouwen en beheren, op woensdag kunt u spreken met adviseurs duurzame gebiedsontwikkeling en op de donderdag met specialisten op het gebied van duurzame energietoepassingen in de gebouwde omgeving. Ook kunt u in het Kenniscafé deelnemers aan de debatten van het Green Forum ontmoeten.

Primeur: het digitale kenniswarenhuis
Niks openingstijden, 24 uur per dag en overal benaderbaar. De PROVADA heeft de primeur van de nieuwe vastgoedportaal waarin SenterNovem alle informatie over duurzaam bouwen en beheren heeft ondergebracht. Surf naar www.duurzaamvastgoedportal.nl en doe mee aan de praktijkproef die bij succes zal worden omgezet in een permanent aanbod.

Spreekuur Tender Scholen en Kantoren (NESK)
Ook organiseren wij gedurende de PROVADA een NESK-spreekuur: naar energieneutrasle scholen en kantoren. Daar kunt u zich laten bijpraten over de nieuwe tenderregeling voor zeer energiezuinige scholen en kantoren, zowel nieuwbouw als bestaande bouw. Meer informatie over deze nieuwe tenderregeling vindt u op www.senternovem.nl/eos/Nieuws.

U vindt het Kenniscafé bij de ingang van de Forumzaal.
Ik hoop u in het Kenniscafé op de PROVADA te mogen begroeten!

Albert Hulshoff

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Albert Hulshoff