Begeerlijkheid centraal in de bouwsector

De iPhone 5 heeft onlangs in één weekend geleid tot vijf miljoen verkopen. Dit was maar liefst één miljoen meer dan in het eerste weekend van de iPhone 4. Hier kunnen we in de woningbouw iets van leren.

Lekker in het weekend dromen van je eigen droomhuis. Er zijn nog kansen te over om in de vastzittende woningbouwsector te werken aan hogere verkopen van nieuwbouwwoningen.

Macro-economisch is er zoveel aan de hand, dat het waarschijnlijk nog wel even duurt voordat de woningbouwsector weer aantrekt. Naast het sturen op het vast te stellen beleid van de overheid, moeten we ook nadrukkelijk kijken wat we in de nieuwbouwsector zelf kunnen doen. Immers, elke koper op de woningmarkt is een potentiële koper voor een nieuwbouwwoning. We moeten er alles aan doen om die potentiële koper te verleiden tot het kopen ervan.

Ik hoor u denken: 'een iPhone kost geen twee ton en hij is na twee jaar al weer verouderd.' Toch kunnen we veel leren van de iPhone. Mensen willen hem hoe dan ook hebben. Een en al marketing. Maar voordat het zover was, is er heel veel huiswerk gedaan en is er hard gewerkt aan het begeerlijke product.

Het is tijd om in de woningbouwsector hard te gaan werken aan de begeerlijkheid van de woning. De nieuwbouwwoning zou een stuk begeerlijker worden, als deze:

Dit in combinatie met het tal aan voordelen dat een nieuwbouwwoning heeft – zoals alles nieuw; de woning voldoet aan de hoogste standaarden op het gebied van comfort en energie en natuurlijk lage maandlasten – zal er voor zorgen, dat het ondanks de crisis mogelijk moet zijn om de nieuwbouwsector een impuls te geven.

Want we vergeten dat de woningmarkt ook bestaat uit bestaande woningen, die verhoudingsgewijs aan markt wint ten opzichte van de nieuwbouwwoningen. Inderdaad, we zullen met begeerlijkheid niet de woningsector verdubbelen, maar deze wel vergroten. Samen met de overheid kunnen we de woningmarkt weer in beweging krijgen en op een hoger plan tillen. Er is dus werk aan de winkel!

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Onno Dwars