‘Gezond vastgoed is een businessmodel’

“The Edge demonstreert en etaleert de visie van AKD, niet alleen op de eigen organisatie maar ook op de externe markt”, vertelt Duurzaam Gebouwd-expert en partner & advocaat bij AKD Jelle Otten. In deze expertblog in videovorm gaat hij onder andere in op nieuwe samenwerkingsvormen en –contracten in de bouw- en vastgoedsector en de waarde van gezond vastgoed.

“Wat wij in onze huisvesting zochten en in The Edge hebben gevonden is een kantoor waarin mensen kunnen samenwerken en elkaar kunnen treffen. Het gebouw nodigt daartoe uit, niet alleen voor de gebruikers van het gebouw zelf maar ook voor de relaties die bijzonder graag naar het kantoor komen”, vertelt Otten over de huisvesting.

Contracten voor nieuwe samenwerkingen

De Coalitie Gezonde Gebouwen is een platform van allerlei marktpartijen en AKD is een van de initiatiefnemers van deze coalitie. "Deze coalitie gaat over innoveren en samenwerken. Een samenwerking van marktpartijen die ogenschijnlijk geen gesprekspartner van elkaar zijn maar in feite dat dus wel zijn”, verduidelijkt Otten over het initiatief.

“Onze rol in deze coalitie is de rol van verbinder. Het nieuwe samenwerken tussen bouw- en vastgoedpartijen vraagt nieuwe samenwerkingsvormen en de standaard contracten zoals we die nu kennen zijn daar niet voor geschikt. Die gaan niet over samenwerken, innovatie en verantwoordelijkheid nemen. AKD ontwikkelt nieuwe contracten die dit wel faciliteren.”

Ongezonde gebouwen worden geschiedenis

 “Ongezonde gebouwen worden in een rap tempo geschiedenis. Gezond vastgoed is inmiddels een businessmodel geworden, er valt geld mee te verdienen. Er is een belangrijke voorwaarde: partijen die zich op deze markt willen begeven, moeten de claimcultuur van zich af moeten schudden. Zij die daartoe het beste in staat zijn, maken dan ook een serieuze kans om een belangrijke marktpositie te gaan innemen", besluit Otten.

Ook een kijkje nemen (virtueel) in The Edge? Bezoek dan Building Holland, van 22 tot en met 24 maart 2016 in RAI Amsterdam. Hier krijgt u de mogelijkheid om virtueel door duurzame gebouwen van Nederland te lopen, waaronder The Edge. Kijk voor meer informatie en de mogelijkheid tot registreren op de officiële website van Building Holland.

Deel dit artikel

permalink