Duurzaamheid in kleine havens

Op woensdag 3 en donderdag 4 september vinden de conferentie en het studiebezoek ‘Duurzaamheid in kleine havens’ plaats.

Tijdens de conferentie spreekt onder anderen Harry Geerlings, professor Duurzame Mobiliteit aan de Erasmus Universiteit, over de ontwikkeling in kleine havens. Daarnaast vertelt Emmanuel Nadaud over het Interreg IVA 2 Zeeën-programma, waarvan het Europese Clusterproject ‘Sustainability in Small Ports’ (SuPorts) onderdeel uitmaakt.

Workshops

Daarnaast is de Archimedes te bezichtigen. Dit is een kleine windturbine voor kleinschalige energieopwekking voor direct gebruik. Verder kunnen de geïnteresseerden workshops volgen over onder meer energietransitie, duurzame technologieën, klimaatverandering en duurzame havens.

Organisator gemeente Hellevoetsluis is leadpartner in dit project. Daarnaast zijn onder meer de gemeente Veere, de stad Blankenberge, het Britse Cornwall Marine Network en het Franse Cerema bij deze conferentie betrokken.

De conferentie en het studiebezoek vinden plaats in het Droogdok Jan Blanken. Meer informatie staat op Sustainable-Ports.eu.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door ICDuBo