Financiering rond voor campus hightech-maakindustrie

De gemeente Eindhoven, provincie Brabant en SDK Vastgoed hebben de overeenkomst ondertekend voor de financiering van het Atrium-gebouw op Brainport Industries Campus (BIC).

Dit gebouw dient als hoofdentree en als hart van het BIC. Het verbindt de verschillende gebouwclusters en heeft bovendien een belangrijke maatschappelijke functie voor publiek, onderwijs en hightech innovatie. Bedrijven, onderzoeksinstellingen en onderwijsinstellingen maken gezamenlijk gebruik van deze innovatieve ruimte en de faciliteiten die er gevestigd zijn. Door de transparante architectuur van het Atrium zijn grote delen van het productieproces zichtbaar voor publiek. Mede hierdoor krijgt de campus een etalagefunctie voor de hightech maakindustrie. Bij het ontwerp en de realisatie van de bedrijfsgebouwen speelt duurzaamheid en hergebruik van bouwmaterialen een buitengewoon belangrijke rol.

Gebouwen met hoge isolatiewaarde

Op haar site vermeldt BIC dat haar gebouwen een zeer hoge isolatiewaarde krijgen, waardoor verwarming wordt beperkt tot het minimum. Een groot deel van het dakoppervlak wordt bedekt met zonnepanelen die de volledige campus voorzien van energie. Het behoort tot de mogelijkheden om in de toekomst vanuit BIC de stad van energie te voorzien. Deze campus opent eind 2017 haar deuren.

€ 100 miljoen aan investeringskosten

De totale investering voor de bouw van het eerste cluster bedraagt € 100 miljoen. De overheden verstrekken gezamenlijk een lening van € 11.2 miljoen. Daarnaast verstrekt de provincie een subsidie van € 1,5 miljoen voor de basisinrichting en de exploitatie van het Atrium aan de toekomstige huurders. Brainport Industries Campus is een initiatief van de coöperatie Brainport Industries, VolkerWessels-onderneming SDK Vastgoed, gemeente Eindhoven, provincie Brabant en de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij. 

Beeld: Een illustratie van het toekomstige Atrium uit de brochure 'Het gezicht van de hightech maakindustrie'.

Deel dit artikel

permalink