‘Binnen de Ring’ zet gezondheid Eindhoven centraal

Eindhoven presenteerde deze week het uitvoeringsprogramma ‘Binnen de Ring’, waarmee een integrale en co-creatieve aanpak mogelijk wordt. Hierin staan het bevorderen van een gezonde leefstijl en het voorkomen van gezondheidsproblemen centraal.

“We willen in onze stad een gezonde leefomgeving bieden, in plaats van aanpassingen te doen op het moment dat het al te laat is”, vertelt initiërend wethouder Mary-Ann Scheurs van Innovatie en duurzaamheid. “Het uitvoeringsprogramma past uitstekend bij de visie die Winy Maas presenteerde om te komen tot een soort Nationaal Park Eindhoven.”

De projecten die zijn opgenomen in het programma vertegenwoordigen een waarde van ongeveer € 160 miljoen vanuit bestaande of toekomstige financiering uit bijvoorbeeld bouwontwikkelingen en klimaatadaptatie. Het totale uitvoeringsprogramma maakt de verbinding met diverse partners zoals GGD’s en Waterschappen, maar ook diverse gemeentelijke programma’s als water, groen, milieu, duurzaamheid en andere disciplines en specialismen.

Eindhoven wil samenwerking en cofinanciering vinden bij de Europese Unie, omdat een integrale benadering een enorme impuls kan zijn voor de luchtkwaliteit. Rond de zomer hoopt Eindhoven een positief antwoord op de uitnodiging te ontvangen en de uitbreiding van de samenwerking met het Ministerie van I&W te bekrachtigen.

Deel dit artikel

permalink