Technische snufjes bij Zorgwoning van de Toekomst

In de Zorgwoning van de Toekomst worden honderden innovaties uitgeprobeerd. Het huis wordt een onderdeel van het serviceflatcomplex BoCasa in de buurtschap Bolderberg, in de gemeente Heusen-Zolder, in Vlaanderen.

Initiatiefnemer voor de Zorgwoning van de Toekomst is Living Tomorrow. Dit is een internationale organisatie die eerder ‘huizen van de toekomst’ inrichtte in Amsterdam en Brussel. Het complex wordt in juni 2013 officieel geopend.

Bijzondere innovaties
Er worden de komende tijd tientallen bijzondere innovaties in het complex getest. Zo kunnen bewoners tandenpoetsen met een apparaat dat tijdens het gebruik medische gegevens doorstuurt naar de huisarts. Een ander voorbeeld is een tapijt dat controleert of er nog beweging in de kamer is.

Ook bij de bouw worden innovaties toegepast. Zo levert Recticel Insulation hoogisolerende spouwplaten, die een aanzienlijke energiebesparing opleveren en het comfort van de bewoners verhogen. Recticel vertelt dat men Eurowall-spouwplaten heeft ingezet, met een beperkte dikte (60 mm), waardoor een Rd-waarde van 2,60 m2K/W wordt bereikt. Een vlotte plaatsing is mogelijk dankzij het tand- en groefkliksysteem.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Recticel Insulation