Dekbedekkingsysteem valt onder energieinvesteringsaftrek

De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen zoals het aanbrengen van extra isolatie op daken, wanden en vloeren. In combinatie met een witte, reflecterende dakbedekking en een verhoging van de warmteweerstand van 1,5 m²K/W komt de gebouweigenaar in aanmerking voor de toepassing van de energie-investeringsaftrek (EIA), een fiscaal vriendelijke regeling.

Met de regeling ondersteunt de overheid gebouweigenaren die investeringen willen doen in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie. Een groot voordeel van de EIA is dat de eigenaar van een pand zijn energie-investering mag verrekenen met de fiscale winst, naast de reguliere afschrijving.

Dakbedekkingsysteem
Wédéflex vertelt dat het aanbrengen van een duurzaam dakbedekkingsysteem met Wédéflex Ultra White onder de specifieke regelingen valt van De Energielijst 2013. In de Energielijst 2013 wordt een overzicht gegeven van bedrijfsmiddelen die in aanmerking komen voor de energie-investeringsaftrek.

Witte dakbedekking
In ‘Isolatie voor bestaande constructies (210403)’ is aangegeven dat de omschrijving van isolatie van bestaande constructies is uitgebreid met witte dakbedekking. Witte dakbedekking vermindert de koel-last van gebouwen. Indien wordt geïnvesteerd in het na-isoleren van bestaande daken van bedrijfsgebouwen in combinatie met witte dakbedekking, kan een bedrag van dertig euro per vierkante meter in aanmerking komen voor EIA.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Wédéflex Duurzame Daksystemen