Doorvoerpan met Wakaflex als basis

Een nieuwe doorvoerpan met Wakaflex als basis is vervaardigd uit hoogwaardig polyisobutyleen (PIB), dat volledig recyclebaar en flexibel is. De pan is toe te passen op daken met een helling van 20º tot 55º en kan worden ingezet bij nieuwbouw en renovatie.

De Universele Wakaflex Doorvoerpan wordt geïntroduceerd door Monier. De pan heeft Wakaflex als basis, een loodvervangende afdichting. Bijzonder is dat de dakvoetzijde een extra butylband bevat, zodat de pan aan drie zijden goed is aan te vormen en af te dichten. Verhitting, las- of plakmiddelen zijn hierbij overbodig.

Aanwinst
PIB is onschadelijk voor het milieu, licht van gewicht en zonder giftige stoffen.  Daan de Mooij, Product Manager Roof Systems Components, vertelt over de nieuwste aanwinst in het assortiment: “Met de Wakaflex doorvoerpan heeft Monier weer een duurzaam product ontwikkeld”, aldus Daan de Mooij, Product Manager Roof System Components. “Doordat hij leverbaar is in antraciet, rood en in loodkleur past hij op vrijwel ieder hellend dak. De combinatie met de scharnierkap MF 140 maakt hem geschikt voor onder andere rookgasafvoer, ventilatie en aansluiting op WTW-systemen.”

Specificaties
De nieuwe doorvoerpan is 560 mm breed en 630 mm lang en past op daken met een helling van 20º tot 55º. Hij is eenvoudig te positioneren en licht in gewicht. De doorvoerpanis geschikt voor doorvoeren van 100 mm tot 150 mm uitwendig.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Monier B.V.