Energiewinstwoningen te koop

Afgelopen april is in de Drentse plaats Pesse de verkoop van 15 Ewoningen van start gegaan. Deze energiewinst-woningen zijn te koop vanaf € 164.500. Het gaat hierbij om starterswoningen, een tweekapper en een aantal seniorenwoningen.

Deze Ewoningen worden tegen scherpe prijzen vrijwel volledig wind- en kiepdicht met drievoudig glas en gasloos gebouwd. Hierdoor zijn de energielasten minimaal. Het Ewoning-concept wordt samen met Knol Bouw vormgegeven, die deze woningen gaat bouwen.

Innovatie en duurzaamheid stimuleren

“We zijn de samenwerking aangegaan met een aantal bedrijven om de Ewoning energieproducerend te maken door een windmill op de Ewoning toe te passen”, legt Martijn Linden van Ewoning uit. Een aantal techneuten heeft de 2Dutch Windmill bedacht, uitgewerkt en via uitgebreide computersimulaties getest en uitontwikkeld tot een prototype.

Deze uitvinding moet ervoor zorgen dat binnen de gemeente Hoogeveen en in heel Nederland innovatie en duurzaamheid een enorme stimulans krijgen. Naar verwachting worden de eerste molens in de loop van dit jaar geproduceerd.

Deel dit artikel

permalink