Besparingspotentieel door toepassing geluidsreducerende isolatie

De forse kosten die verbonden zijn aan geluidsoverlast en brandschade kunnen enorm gereduceerd worden door in de bouw gebruik te maken van brandveilig en geluid reducerend materiaal. Dit blijkt uit het MVO Rapport van Rockwool Benelux.

Het rapport werd voor het eerst gepresenteerd tijdens een congres in de ECI Cultuurfabriek in Roermond. Meindert Smallenbroek, directeur Woningbouw Ministerie BZK nam het eerste exemplaar in ontvangst.

De kosten van geluidsoverlast en brandgevaar schat men op drieënhalf miljard euro per jaar. Gebouwen isoleren met materiaal dat een geluid reducerende werking heeft vermindert de kans op geluidsoverlast en de kosten. Daarnaast is er het sociale aspect: geluidsoverlast leidt tot concentratieproblemen, stress en een grotere kans op gehoorschade.

Potentieel

Andreas Gürtler, Foundation Director van de European Industrial Insulation Foundation, over het besparingspotentieel: “3,5 miljard aan besparingspotentieel in de industrie door toepassing van technische isolatie met terugverdientijden van 1 tot 3 maanden; waar wachten we op?” Bernard Wientjes, voorzitter VNO-NCW, onderstreept de kansen die op dit gebied te benutten zijn en vertelt dat Rockwool het voortouw neemt door duurzaam materiaal aan te bieden dat geluid reducerend werkt.

Versnellen

Daarnaast trad Rockwool toe tot De Groene Zaak, om de daadwerkelijke duurzaamheid te verzilveren. Hannie Stappers, Director Public Affairs Rockwool Benelux, ziet de toetreding van haar organisatie als kans om samen met de andere partners van De Groene Zaak duurzame ambities te realiseren en te versnellen.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door ROCKWOOL B.V.