Aanpak van gebouwschil Utrechts Rijksmonument

De gebouwschil van Visscherstreeg 13, een bijzonder Rijksmonument uit de Utrechtse binnenstad dat dateert uit de middeleeuwen, wordt aangepakt. Ecologisch Schildersbedrijf Rob van Ede uit Wijk bij Duurstede gebruikt OER lijnolieverf.

Dit schildersbedrijf, met ruim 30 jaar ervaring op het gebied van lijnolieverven, onderscheidt zich door het werken met natuurvriendelijke materialen. Volgens Marcel Prins, schilder, kent de toepassing van lijnolieverf nog wel enkele uitdagingen: “Werken met lijnolieverf vraagt om een goede planning. Een tip: hou buienrader bij de hand, bij twijfel over regen kun je beter wachten.”

Rijksmonument

Het werk-woonhuis bestaat uit een voor- en achterhuis met twee bouwlagen en een kap. De gepleisterde voorgevel heeft niet meer de oorspronkelijke indeling. Dit is een gevolg van de splitsing in twee of meer woningen. De vensters in de voorgevel zijn 19e eeuws. Het gebied rond de Springweg had van oorsprong een voornaam karakter. Tegenwoordig behoort de Visscherssteeg 13 nog steeds tot dit tijdperk van allure.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Wijzonol Bouwverven B.V.

Meer nieuws uit Utrecht, Utrecht