Veelzijdig plafondsysteem maakt debuut in Markthal

Het Mono Acoustic-plafondsysteem maakt een debuut in de Markthal van Rotterdam. Kenmerken van het plafond zijn de gladdere afwerking en de veelzijdigheid.

MVRDV Architecten, verantwoordelijk voor het ontwerp van de Markthal, koos voor het Rockfon Mono Acoustic-systeem. Hiermee wordt het rumoer op de voedingsmarkt gedempt en een achtergrond gecreëerd voor de kunstwerken. Het kernmateriaal, steenwol, absorbeert geluid, beperkt echo's en vermindert de nagalm drastisch. 

Naadloos akoestisch plafond

De keuze voor het systeem wordt door Anton Wubben, projectarchitect bij MVRDV Architecten, verduidelijkt. “We zochten een naadloos akoestisch plafond in de juiste kleuren”, vertelt hij. Naast de akoestische eigenschappen zijn de tegels vormvast tot een relatieve luchtvochtigheid van 100% en kunnen ze worden geplaatst in een omgevingstemperatuur van 0 graden tot 40 graden celcius. 

Volgens Rockfon past de Mono Acoustic in iedere ruimte en kan het worden opgehangen aan een hangplafondsysteem van Chicago Metallic of rechtstreeks op bestaande plafonds of wanden aangebracht. Meervoudige ontwerpopties zorgen ervoor dat Mono Acoustic eenvoudig tot concaaf, convex of S-vormig oppervlak is te vormen, met de mogelijkheid om bijvoorbeeld verlichtingsarmaturen in te bouwen. 

Projectartikel

In uitgave #29 van Duurzaam Gebouwd Magazine vindt u een projectartikel over de Markthal te Rotterdam. Hierin komen onder andere de logistieke uitdagingen en de opmerkelijke kabelnetgevels aan bod.

Afbeelding door: Rockfon

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Rockfon

Meer nieuws uit Rotterdam, Zuid-Holland