Westland krijgt CO2-neutraal gemeentehuis

De gemeente Westland krijgt in Naaldwijk een duurzaam kantoorgebouw en publieks- en bestuurscentrum.

Het consortium De Groene Schakel zorgt voor de bouw en exploitatie van de gebouwen. Dit consortium bestaand uit de VolkerWessels-ondernemingen Boele & Van Eesteren, Homij Technische Installaties en PCH Dienstengroep.

Inpassing in de omgeving

“Het belooft een indrukwekkend en CO2-neutraal gemeentehuis te worden”, liet de tevreden wethouder Bram Meijer weten. “De ontwerpen van het gemeentekantoor en het publieks- en bestuurscentrum past binnen de kaders van de gemeenteraad. Dit slaat dan onder meer op het beschikbare budget, de functionaliteiten van de gebouwen en de inpassing in de omgeving.”

Daarnaast heeft deze gemeente VolkerWessels gekozen als partner voor de komende 25 jaar. Bij de aanbesteding is namelijk ingezet op een integrale aanbesteding op basis van een Design, Build, Finance, Maintain & Operate (DBFMO)-contract, dat de duur heeft van 25 jaar.

Transparante gevel

Architectenbureau Cepezed heeft voor de ontwerpen de metafoor van de kas gebruikt. Dit geeft van buiten een aantrekkelijk, ingetogen straatbeeld. Van binnen komen kleur, leven en innovatieve ontwerpoplossingen tot uiting.

Het publieks- en bestuurscentrum aan de Verdilaan krijgt een transparante gevel. Dit gebouw heeft 3 bouwlagen, is 5.820 m2 groot en krijgt 130 werkplekken. Het gemeentekantoor aan de Tiendweg (foto) is zakelijk van buiten en uitnodigend en representatief van binnen. In dit gebouw van 4 lagen en 5.660 m2 groot staat ontmoeten en kennis delen centraal. Hierin komen 397 werkplekken.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door VolkerWessels Vastgoed