Vernieuwde eisen voor gevelbranche

Op 1 oktober 2015 zijn de VMRG-Kwaliteitseisen en Adviezen 2016 voor de metalen gevelbranche gepubliceerd op VMRGkwaliteitseisen.nl.

Deze eisen vormen de basis voor het VMRG-Keurmerk. De eisen zijn per 1 januari 2016 van kracht, maar kunnen in onderling overleg eerder van toepassing verklaard worden.  Deze website is voor iedereen vrij en gratis toegankelijk.

Wijzigingen over glas

De belangrijkste wijziging ten opzichte van 2015 is het hoofdstuk over glas. Dit is aangepast aan de nieuwe norm NEN 2608:2014. Verder is het Panelen-gedeelte aangevuld met specifieke eisen en is de normenlijst up-to-date.

Naast ‘Aluminium’ en ‘Staal’ maken ‘Zonwering’ en ‘Panelen’ deel uit van de Kwaliteitseisen. Bedrijven in deze branches die gegarandeerd leveren volgens de VMRG-Kwaliteitseisen, beschikken over een geldig VMRG Zonwering- respectievelijk een VMRG Panelen-certificaat.

Keurmerk

In Nederland moeten elk bouwwerk en de onderdelen hiervan voldoen aan de wettelijke eisen, die gesteld zijn in het Bouwbesluit. Gevelbouwbedrijven die aangesloten zijn bij de Vereniging Metalen Ramen en Gevelbranche (VMRG), beschikken over haar keurmerk. Zij leveren gegarandeerd conform de VMRG-Kwaliteitseisen en Adviezen. Het kwaliteitsniveau dat geleverd wordt, is daarmee hoger dan de wettelijke (minimum)eisen. Jaarlijks worden deze kwaliteitseisen en adviezen herzien om sowieso te voldoen aan de wettelijke eisen. De overige wijzigingen in de eisen worden in een Technische Commissie bepaald. Deze commissie bestaat uit deskundigen op elk gebied dat betrekking heeft op gevels en gevelelementen.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door VMRG