Label-onderscheiding voor vloersystemen

De MasterTop vloersystemen van BASF zijn als eerste onderscheiden met het DGNB (Duitse vereniging voor duurzaam bouwen) Navigator-label.

Duurzaam Gebouwd-partner BASF is hierdoor als fabrikant van naadloze polyurethaan-en epoxyvloersystemen, de eerste die met het navigator-label wordt onderscheiden. Met het label biedt de organisatie onder andere transparantie en informatie aan klanten bij de selectie van producten. Alleen producten met een specifieke milieuproductverklaring mogen het DGNB Navigatie-label voeren.

Database met duurzame bouwproducten

De wens van een gezonde en veilige omgeving neemt al jaren toe. Daarom wordt duurzame bouw almaar belangrijker. In dit verband levert DGNB niet alleen certificeringen voor gebouwen af, maar heeft het ook de DGNB Navigator ontwikkeld, een database met alle informatie over bouwproducten aangaande duurzaamheid.

Lage onderhoudskosten

De oplosmiddelvrije, naadloze MasterTop vloersystemen dragen bij tot een duurzame ontwikkeling omdat de hoge mate van duurzaamheid en lage onderhoudskosten resulteren in een positieve eco-balans over de gehele levensduur. Verder zijn ze getest volgens de strenge reglementering van de commissie voor gezondheids-gerelateerde evaluatie van bouwproducten (AgBB) en garanderen ze tevens lage emissiewaarden conform het Nordic-ecolabel en de Franse regelgeving inzake VOS.

Duurzame scholen en meer

MasterTop vloersystemen staan dus voor een gezonde binnenluchtkwaliteit en zijn daarom zeer geschikt voor toepassingen in scholen, kinderdagverblijven, kantoren, ziekenhuizen, winkels, hotels en woningen.

Foto: Kinderdagverblijf Duimelot te Neerpelt, België

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door BASF Nederland BV