MIA-regeling voor duurzaam tapijt

Per 1 januari is er weer de mogelijkheid om gebruik te maken van een MIA-regeling voor duurzaam tapijt en tegels.

De regeling geeft bedrijven twee aantrekkelijke belastingvoordelen wanneer zij milieuvriendelijke investeringen doen. Een deel van de investering kan van de fiscale winst worden afgetrokken, waarover men anders 25% winstbelasting betaalt. Verder kan in veel gevallen 75% van de investering versneld of vertraagd worden afgeschreven, wat een rente- en liquiditeitsvoordeel oplevert. De producten van Interface komen voor deze MIA-regeling in aanmerking.

Voor duurzaam tapijt of tegels kan de aanvrager rekenen op beide voordelen en een netto voordeel van ongeveer 5%. De regeling kan voor zowel kamerbreed tapijt als tapijttegels worden aangevraagd. Bovendien zijn ook de legkosten te subsidiëren.

EPD-certificaat

Om aan te tonen dat het product minimaal 50% gerecycled materiaal bevat, dient de aanvrager een Environmental Product Declaration-certificaat te overleggen. Dit is een gestandaardiseerde life cycle analyse-systematiek om de invloed van een product op het milieu te bepalen. In de tapijtsector is de EPD al vrij gangbaar en de MIA-aanvrager kan het EPD-certificaat opvragen bij de tapijt(tegel)leverancier of via de legger.   

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Interface Nederland BV