Modulaire vloer voor aanpasbare gebouwen

Designers Lex Pott, Raw Color en alleskunner Thomas Eurlings ontwierpen een marmoleum modular vloer voor Duurzaam Gebouwd-partner Forbo Flooring. Bacteriën hebben geen kans op de ondergrond en de vloer is volgens een LCA van de Universiteit van Leiden uitermate duurzaam.

De collectie van marmoleum modular nodigt uit tot het maken van eigen vloerontwerpen. Met zes tegelformaten van XL tot klein, 61 kleuren en vier basisdessins kan de uitstraling variëren van uitbundig tot modern en klassiek.

Marmoleum modular past in de trend van multifunctionaliteit en aanpasbaarheid van gebouwen. Door het vermengen van diverse type belevingen als retail, leisure en office, is een flexibele manier van inrichten gewenst.

Biologisch verkregen ingrediënten

De oplossing is gemaakt van natuurlijke, biobased grondstoffen en gerecyclede materialen. Een belangrijk bestanddeel is het verantwoord geteelde lijnzaad. Ook de rest van de ingrediënten van marmoleum zoals houtmeel, hars en jute zijn hernieuwbaar en biologisch verkregen. Een groot deel van het afval en oud marmoleum kunnen hergebruikt worden.

Meer informatie over marmoleum modular leest u op de website van Forbo Flooring.     

Deel dit artikel

permalink