Introductie vraaggestuurd ventilatiesysteem voor schoolgebouwen

Een vraaggestuurd ventilatiesysteem voor schoolgebouwen wordt geïntroduceerd tijdens de VSK 2014. De VSK 2014 wordt gehouden van 3 tot en met 7 februari 2014 in de Jaarbeurs Utrecht.

De Aralco NVS OxyGreen SCHOOL is een vraaggestuurd ventilatiesysteem voor schoolgebouwen. De afvoer wordt mechanisch geregeld op basis van de kwaliteit van de binnenlucht, waarbij de toevoer van verse lucht via zelfregelende toevoerroosters verloopt.

Voordelen
De belangrijkste voordelen van een vraaggestuurd ventilatiesysteem zijn dat het voor een gezond binnenklimaat zorgt, de bediening eenvoudig is en de energieprestaties worden verbeterd.  Op het gebied van vraaggestuurde ventilatiesystemen levert Aralco NVS reeds de OxyGreen systemen CO2 voor woningen en COLLECTIEF voor gestapelde bouw.

OxyGreen SCHOOL
OxyGreen SCHOOL bestaat uit één of meerdere proportionele regelkleppen, één regelunit en één CO2-sensor per klaslokaal of ruimte. De CO2-sensor stuurt de proportionele kleppen aan, zodat de ventilatiecapaciteit wordt afgestemd. De drukgeregelde dakventilator past zijn toerental aan op de wisselende totale ventilatiebehoefte van alle ruimten.

Daardoor verplaatst de ventilator nooit meer lucht dan nodig. Dit resulteert in een lager energiegebruik én een lager geluidsniveau. Aangezien de geluidsbron zich buiten de lokalen bevindt worden geluidsproblemen voorkomen en kan onderhoud snel en efficiënt worden uitgevoerd, zonder de lessen te storen.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Aralco Natural Ventilation Systems