Is goed luchtdicht bouwen fictie?

Luchtdichtbouwen moet! Het levert een belangrijke bijdrage aan het comfort en de energiezuinigheid van gebouwen. Maar hoe doe je het in de praktijk? Die vraag staat centraal op de Praktijkdag Luchtdicht Bouwen op 6 november aanstaande, waarbij Duurzaam Gebouwd-expert Harm Valk de dagvoorzitter is. De realiseren van de gevraagde luchtdichtheid komt uitgebreid aan bod, zowel lessons learned als succesverhalen.

De sprekers tijdens de praktijkdag zijn divers, uit zowel de adviserende kant als de uitvoerende kant van de bouw. Zij geven onder andere voorbeelden van luchtdichtheid in bijzondere woning- en utiliteitsprojecten en geven daarnaast voorbeelden van minder succesvolle ervaringen en de lessen die daaruit geleerd worden.

Zo vertelt Peter Kuindersma van Nieman Kettlitz Gevel- en dakadvies over ‘Een andere aanpak: niet nadenken maar voordenken!’ en zal Andries Laane van Villanova architecten het onderwerp ‘Passief renovatie in een architectenpraktijk: praktijkoplossingen en achterliggende overwegingen’ behandelen.

Naast de presentaties is er een informatiemarkt waarin u uitleg krijgt over de diverse materialen en technieken om luchtdicht bouwen praktisch mogelijk te maken. Deelnemers zijn aan het einde van de middag op de hoogte van de laatste technische stand van zaken en tevens in staat om voor eigen projecten de juiste keuzes te maken voor een luchtdicht resultaat.

Aanmelden verloopt via de officiële website van Nieman Raadgevende Ingenieurs.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Nieman Raadgevende Ingenieurs