6 op 10 Europeanen bezorgd over luchtkwaliteit in huis

Europeanen zien een gezonde woning als sleutel tot een gezond leven. Zij noemen vooral verse lucht en veel daglicht in huis als 2 belangrijke factoren voor hun gezondheid.

Toch is een relatief groot deel bezorgd over de luchtkwaliteit in huis. Dat blijkt uit een studie in opdracht van Velux, weergegeven in de Healthy Homes Barometer. Hoewel een gezonde woning hoog op de agenda van Europeanen lijkt te staan, leven 80 miljoen mensen in Europa in huizen die te vochtig zijn. 6 van de 10 Europeanen zijn dan ook bezorgd over de luchtkwaliteit in hun huis. Toch investeren ze bij renovatie of nieuwbouw liever in comfort en functionaliteit dan in voorziening voor daglicht en gezonde binnenlucht.

Voordelen gezond woonklimaat

Velux-CMO Michael Rasmussen vindt dat de bouwindustrie de bevolking beter moet informeren over de voordelen van een gezond woonklimaat. “Als consumenten hebben we de neiging te investeren in acties die onmiddellijk persoonlijk voordeel opleveren, zoals verlaagde energiekosten en verhoogd wooncomfort. De voordelen van het gezonder maken van hun woonklimaat zien ze meer als investering op de lange termijn.”

Bekijk afbeelding op volledige grootte

Potentieel gezond binnenklimaat

Volgens de nieuwe studie heeft meer dan de helft van de Europese huishoudens in de laatste 5 jaar maatregelen getroffen om hun energierekening te verlagen. De studie toont hetzelfde potentieel aan als het aankomt op het gezonder maken van huizen. "Het ontsluiten van dit potentieel begint met bewustzijnsverhoging van de Europese bevolking wat betreft een gezond binnenklimaat", vindt Rasmussen.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door VELUX Nederland BV