Verticale kas in RAI Amtrium

Als meest duurzame beurs- en congresgebouw van Europa heeft RAI Amtrium een BREEAM-NL Excellent-certificaat ontvangen. Dit is onder meer te danken aan verticale kas van 5 verdiepingen.

In deze kas worden groenten, kruiden en eetbare bloemen gekweekt voor de restaurants van de RAI en het restaurant The Roast Room, die deze producten dagelijks producten gebruiken. Daarnaast een RAI Amsterdam een samenwerking opgezet met Copijn Tuin- en Landschapsarchitecten, die verantwoordelijk is voor het ontwerp en de beplanting.

Automatisch en volledig computergestuurde bewatering

Daarnaast zorgt deze kas voor de klimaatbeheersing, dankzij gecontroleerde luchtcirculatie in combinatie met de warmte/koudeopslag van het gebouw. RAI Amtrium maakt verder gebruik van een automatisch en volledig computergestuurde bewatering met behulp van een druppelsysteem. Het water uit de irrigatie bestaat uit regenwater en wordt aangevuld met leidingwater.

De verticale kas is een ruimtebesparende manier van teelt en dient als voorbeeld in deze stedelijke omgeving. RAI Amsterdam wil blijven inspireren en de verticale kas laat zien dat zelfs in een grote stadsomgeving welzijn en het milieu centraal staan.

Op DuurzaamGebouwd.nl en in Duurzaam Gebouwd Magazine #29 hebben eerder aadacht besteed aan de komst van RAI Amtrium.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Amsterdam, Noord-Holland