Energie-efficiënte koudwatermachines met VVR-technologie

Verwarmings- en koelingsspecialist Daikin heeft de nieuwe EWWD-VZ-serie koudwatermachines geïntroduceerd. Dit is mede te danken aan zijn Variabele Volume Ratio (VVR)-technologie.

Dankzij deze technologie is de EWWD-VZ geluidsarm. Daarnaast zorgt het voor een reductie van 40% op de CO2-voetafdruk ten opzichte van gelijkwaardige systemen. Het ontwerp van deze machines zorgt voor een hoge koelcapaciteit met een beperkt energieverbruik. Dit effect wordt versterkt als de machine niet op volle capaciteit draait.

Ook de VVR-technologie helpt om de energiekosten te verlagen. Deze technologie zorgt ervoor dat de schroefcompressoren met een variabele volumeratio kunnen worden ingezet, zodat de compressordrukverhoudingen continu optimaliseert worden. Dit verlaagt de energiekosten en de eventuele operationele kosten van zowel de machine als het gebouw.

De EWWZ-VZ-serie bestaat uit modellen met een vermogen van 450kW tot 1.100kW (1 circuit) en de grotere modellen met een vermogen tussen 1.200kW en 2.100kW (dubbel circuit). Ze maken allemaal gebruik van invertertechnologie. Deze machines zijn geschikt voor toepassingen in onder meer de glastuinbouw, utiliteitsbouw en industrie.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Daikin Airconditioning Netherlands B.V.