Welke energiezuinige installaties zijn effectief en welke niet?

De installatietechnieken in nieuwbouwwoningen zijn de laatste jaren complexer geworden. Thema’s als aardgasloos bouwen, BENG, energieneutraal en NOM spelen hierbij een grote rol. De vraag die voortdurend opkomt bij de selectie van de installatietechnieken is: welke installaties zijn effectief en welke niet? Hoe beïnvloeden de maatregelen elkaar? Hoe zorg ik voor een comfortabel en gezond binnenmilieu? En hoe houd ik de kosten onder controle?

House Energy Optimum (HEO) heeft over deze vraagstukken een serie kennispapers geschreven, waarvan in het derde en nieuwste deel wordt ingegaan op de impact van installatietechnieken. Daarbij wordt gekeken naar de volgende onderdelen:

In deze kennispaper lees je over de belangrijkste verschillen tussen natuurlijke ventilatie en balansventilatie en de invloed daarvan op het energiegebruik en de energieprestaties bij nieuwbouwwoningen. Ook zie je welk effect het ventilatiesysteem en de isolatiegraad van de woning heeft op het benodigde opstelvermogen en de efficiëntie van de warmtepomp. Bovendien geeft de kennispaper tips en randvoorwaarden voor verbetering van het wooncomfort en de gezondheid van het binnenklimaat.

Webinar en kennispaper

Wil je naast de kennispaper ook worden bijgepraat over BENG, energieneutraal en NOM en de mogelijkheid hebben om zelf vragen te stellen? Schrijf je dan hier in voor het gratis webinar op 12 april 2022 (15.00 uur).

Het derde deel in de serie van HEO-kennispapers is nu gratis te downloaden op www.bouwheo.nl/download.

Deel 1 en 2 van deze serie kennispapers gemist?
Deze uitgaven zijn ook gratis te downloaden via Kennispaper 1 en Kennispaper 2.

Deel dit artikel

permalink