75 procent minder energieverbuik

Steeds meer multinationals tonen hun duurzame gezicht. Volvo Trucks is het enige CO2-neutrale bedrijf van België en heeft nu een nieuw kantoorgebouw in de maak.

Een prachtig voorbeeld van een multinational die laat zien dat een duurzame insteek kan werken, is te vinden bij onze zuiderburen. Het nieuwe kantoorgebouw van Volvo Truck Logistics in Oostakker, België, verbruikt maar liefst 75 procent minder energie dan een traditioneel kantoorgebouw van dezelfde omvang.

Om dit resultaat te bereiken is gebruikgemaakt van ruiten van kryptongasglas, dertig centimeter dikke isolatie in de muren en een geavanceerd verluchtingssysteem. De arbeidsplek van honderd personeelsleden wordt verwarmd en gekoeld met behulp van ondergrondse geothermische buizen.

Dat dit duurzame gebouw past in de bedrijfsstrategie van Volvo Trucks blijkt wel uit het nieuws van eerder dit jaar dat Volvo Trucks het enige CO2-neutrale bedrijf is van België. Het kantoorgebouw heeft Volvo 4,5 miljoen gekost, ongeveer vijf procent meer dan een klassiek gebouw van dezelfde omvang. Volvo verwacht dit bedrag binnen acht jaar terug te verdienen door energiebesparing.
 

Deel dit artikel

permalink