Hybride woning

Bouwconcern Dura Vermeer start in september met de bouw van hybride woningen in Ypenburg. Deze hybride woningen hebben een laag energieverbruik en de CO2-uitstoot wordt gereduceerd met veertig procent.

 

De hybride woning in ‘De Caaien’ in Ypenburg biedt niet alleen voordelen voor het klimaat, ook de bewoner krijgt extra wooncomfort. Dit uit zich in een extreem laag energieverbruik, vloerverwarming door het hele huis, het eenvoudig koelen van de woning in de zomer (zonder airco) en een gewenst klimaat voor elke ruimte. Bovendien levert de hybride woning een meerwaarde voor de verkoop.

Bijzonder aan de hybride woning is de betaalbaarheid. Dit komt doordat de woning een hybride uitvoeringsoptie is van het PCS-woningbouwconcept van Dura Vermeer. Met dit zogenaamde PCS-systeem worden verschillende type woningen (appartementen, rijwoningen en vrijstaande woningen) snel en goedkoop gebouwd.

Het project ‘De Caaien’ is het eerste concrete hybride project. In dit project wordt gebruikgemaakt van technieken zoals speciale CO2-gestuurde ventilatiesystemen en warmtepompinstallaties die gebruikmaken van bodems waarin warmte-en koude opslag plaatsvindt. De EPC-waarde, de geldende energienorm, ligt bij deze hybride woningen op 0,42. Lager dan de norm die voor 2011 geldt (0,6).
 

Deel dit artikel

permalink