Distributiecentrum van ProLogis

ProLogis, ?s werelds grootste eigenaar, beheerder en ontwikkelaar van distributiecentra, heeft op Trade Port West te Venlo het ProLogis Distribution Centre Venlo IIIB (Venlo DC IIIB) opgeleverd.

Het is een geavanceerde distributieruimte van 21.600 vierkante meter binnen een complex van bijna 45.000 vierkante meter. Het nieuwe gedeelte beschikt over 1.200 vierkante meter kantoorruimte en een mezzanine van zo?n 2.300 vierkante meter.

Duurzame aspecten
ProLogis besteedt veel aandacht aan duurzaam bouwen. In Venlo komt dat tot uiting in de uitstekende isolatie dankzij de luchtdichtheid van het gebouw. Ook is een ?grijs? watersysteem toegepast, dat regenwater opvangt dat gebruikt kan worden als geen drinkwater vereist is.

Verder is de daglichtinval optimaal en is speciale zonwering toegepast (brise-soleil) voor een goede klimaatbeheersing. Dankzij gebruik van recyclebare materialen is er minder bouwafval. De kantoorruimte bevindt zich op twee verdiepingen en beschikt over een geavanceerd systeem voor verwarming en koeling.

Deel dit artikel

permalink