Rau ontwerpt techniek Boulevard in Bergen op Zoom

Het Markiezaat College ? één van de acht colleges van het ROC West Brabant ? heeft architectenbureau RAU uit Amsterdam opdracht gegeven haar verschillende MBO techniek afdelingen elk van een eigen gebouw en een eigen gezicht te voorzien.

Overal ontwikkelt techniek zich razendsnel. Volgens het Markiezaat College kan een techniek student het best worden opgeleid in een omgeving waar de verbinding tussen techniek en maatschappij goed zichtbaar is en onderdeel van het leerproces. Dat betekent intensief contact leggen tussen bedrijf en opleiding, dat betekent techniek als zodanig zichtbaar en toegankelijk maken, dat betekent telkens opnieuw individuele kwaliteit ontplooien om te blijven innoveren. Vanuit deze visie ontwerpt RAU voor het ROC in Bergen op Zoom een nieuw MBO scholingsgebied.

Een ?techniekboulevard? die enerzijds als een verbindende singel naar het bestaande stedelijk groen en anderzijds tussen woonwijken en bedrijven komt te liggen. Aan deze singel komt een serie losstaande ?leerbedrijven? die ieder op zich buiten duidelijk laten zien wat ze binnen te bieden hebben.

Kleinschalig en herkenbaar als branche: elk een doelgerichte ?werkplaats? met een eigen etalage waarin de specifieke kwaliteit getoond wordt. Innoverende techniek, gericht op de toekomst ? waar de som meer is dan hetgeheel der delen. Zo ontstaat een groep gebouwen die voor de toekomst meer energie zullen opleveren dan dat ze kosten.

Deel dit artikel

permalink