De Herberg in Zwolle spiegelt zich aan haar bewoners

Begin deze maand is met de onthulling van het bouwbord officieel een start gemaakt met de nieuwbouw voor De Herberg in Zwolle. De nieuwbouw zal grotendeels worden opgetrokken uit gebruikte materialen zoals sloophout.

 De Herberg, initiatief van Stichting De Herberg Zwolle is een daklozenopvang, waarvoor Leijh, Kappelhof, Seck, Van den Dobbelsteen architecten (LKSVDD) uit Hengelo met een grote sociale betrokkenheid en vol positieve energie een prachtig ontwerp heeft gemaakt.

De Herberg gaat onderdak bieden aan mensen die nergens anders meer terecht kunnen. Daarbij biedt De Herberg deze groep mensen een tweede kans in de maatschappij.

Een thema dat ook is gebruikt om het gebouw zelf te realiseren; de nieuwbouw zal grotendeels worden opgetrokken uit gebruikte materialen (bijvoorbeeld sloophout), restpartijen bakstenen en afgekeurde maar technisch goede materialen waaronder een deel van de kozijnen. Al deze materialen krijgen in De Herberg een tweede kans, zoals ook haar bewoners een tweede kans krijgen; een gebouw dat zich spiegelt aan haar gebruikers.

De nieuwe Herberg wordt voor de winter van 2009 in gebruik genomen.

Deel dit artikel

permalink