Tractorband als stadion

Voetbalclub De Graafschap heeft samen met dakspecialist Licotec een eerste ontwerp voor haar nieuwe stadion gepresenteerd.

De bijnaam Superboeren is de inspiratiebron geweest voor de vorm van het 20.000 plaatsen tellende bouwwerk: in het ontwerp is het grove profiel van een tractorband te herkenen. Het stadion wordt daarnaast ‘groen’.

Het is gebouwd van gerecyclede en recyclebare materialen en bevat mogelijkheden voor milieuvriendelijke energiewinning: zonnecollectoren en windenergie. Het dak gaat open door eigen kracht en sluit door middel van windenergie.

Het dak draagt door zijn de mogelijkheden om open en dicht te gaan ook bij aan de multifunctionaliteit van het stadion. Behalve voetbalwedstrijden kunnen er onder andere ook muziekevenementen en beurzen plaatsvinden. Tevens biedt het stadion ruimte voor bedrijven en commerciële sportfaciliteiten.

45 miljoen
Het is de bedoeling dat De Graafschap binnen vijf jaar in een nieuw stadion gaat voetballen. Het vrijdag gepresenteerde ontwerp is zeker niet definitief, maar Licotec kon al wel melden dat de realisatie ervan 45 miljoen euro kost.

De plek waar het nieuwe Graafschap-stadion te staan, moet nog worden bepaald. Ook wordt nog bekend gemaakt welke architect verantwoordelijk is voor het eerste ontwerp.

Deel dit artikel

permalink