Hoogste punt Exact Software in Delft

Het nieuwe hoofdkantoor van Exact Software in Delft heeft het hoogste punt bereikt. In september 2008 werd de eerste paal van ‘the new corporate headquarters’ in opdracht van LSI project investment door Dura Vermeer Leidschendam geslagen.

Exact Software verhuist van de Poortweg in Delft en wordt een van de eerste nieuwe bewoners van het Technopolis Innovation Park langs de A13 in Delft. Het kantoor is een ontwerp van red design uit Warmond en heeft een totale oppervlakte van 10.875 m2 bvo.

Top tien
Het Nibe (Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie bv) heeft voor het gebouw een GreenCalc berekening uitgevoerd. Met een score van 205 (MIG) zou het gebouw bij realisatie in de GreenCalc top tien van meest duurzame gebouwen komen.

Daarnaast wordt de CO2-uitstoot gereduceerd met ruim 30% ten opzichte van bouwbesluit 2007. Hiermee wordt voldaan aan de ambitieuze doelstellingen uit het Lente-akkoord. Naar verwachting wordt het gebouw in het 1e kwartaal 2010 opgeleverd.

Toplocatie
Technopolis Innovation Park is een initiatief van TU Delft, Gemeente Delft, MAB Development en ING Real Estate. Het park grenst aan het terrein van de TU Delft. Naast diverse universiteitsgebouwen zijn er ook het Nederlands Meetinstituut en het instituut Deltares gevestigd. Bedrijven die zich vestigen op deze economische toplocatie langs de A13 profiteren optimaal van de kennis van de TU Delft, andere kennisinstellingen in Delft en van de medewerking van de (lokale) overheid.

LSI project investment ontwikkelt de nieuwe huisvesting van Exact in samenwerking met gebiedsontwikkelaars MAB Development en ING Real Estate.

Meer informatie: www.technopolispark.nl

Deel dit artikel

permalink