Hoogste punt duurzame nieuwbouw Gouda

Onlangs vierde Grant Thornton het hoogste punt van de nieuwe kantoorhuisvesting aan de Tielweg 16 in Gouda, onderdeel van GouweZone Fase I.

Vestigingsmanager Arie Kuiper legde symbolisch de laatste hand aan het hoogste punt van het gebouw door de laatste stalen ligger te laten plaatsen. Aansluitend hees het dagelijks bestuur van Grant Thornton de bedrijfsvlag in top. Zij betrekken het nieuwe en duurzame onderkomen van ruim 1.800 m2  medio 2010.

Windmolens op dak
De nieuwbouw is ontwikkeld door vastgoedontwikkelaar Ericis. Het accountanctybureau beweert een van de duurzaamste kantoorgebouwen in Nederland te betrekken. In dit kantoor zijn de nieuwste technieken toegepast om de uitstoot van CO2 drastisch te beperken.

Door het slimme gebruik van de natuurlijke basiselementen wind, water en zon zal het energieverbruik van het pand slechts de helft bedragen in vergelijking met andere panden. Over circa vier maanden zullen windmolens op het dak van Tielweg 16 geplaatst worden.

Daarnaast is het pand voorbereid op de toepassing van een nieuwe generatie zonnecellen. Vestigingsmanager Arie Kuiper: “Wij zien groen ondernemen niet als een kostenpost, maar als een kans. Een kans om bijvoorbeeld bovenmatig energieverbruik tegen te gaan. Bovendien, een duurder pand verdient zich terug door lagere energierekeningen. Groen ondernemen is niet alleen sociaal inzicht, maar ook ondernemerswijsheid.”

Bijzondere details
Ontwikkelaar Ericis en huurder Grant Thornton hebben in het kader van groen ondernemen ook over de kleine details nagedacht. Van warmtewerend en lichtdoorlatend glas aan de gevel en het toepassen van duurzaam hout met FSC-keurmerk tot led-verlichting. Het is de ambitie om tot een van de duurzaamste kantoorpanden van Nederland bestempeld te worden. Hiertoe loopt een aanvraag ‘groenverklaring zeer duurzame utiliteitsbouw’ bij SenterNovem.

Foto-bijschrift
Het toasten op het bereiken hoogste punt Tielweg 16. V.l.n.r. (personen op voorgrond): Donald Dinkelaar (Ericis), Arie Kuiper (Grant Thornton Gouda), Gerard Mulder (Grant Thornton).

Deel dit artikel

permalink