Posad winnaar prijsvraag Goudse Poort

Stedenbouwkundig ontwerpbureau Posad is met ‘Gouwe greep’ winnaar geworden van ideeënprijsvraag ‘ Nieuwe Toekomst Goudse Poort’, georganiseerd door het Gouds regionaal architectuurplatform.

De jury prijst dit idee vanwege de slimme en tegelijkertijd natuurlijke oplossing waarmee het bedrijventerrein uit haar isolement is gehaald en zichtbaar is gemaakt. Dit plan combineert in wezen twee werelden: de economische wereld van de Randstad wordt verbonden met de behoefte van mensen aan kleinschaligheid en identificeerbaarheid van hun woonomgeving.

De jury is van mening dat de inzending hiermee een bruikbare bijdrage levert aan een actueel vraagstuk dat speelt bij de ontwikkeling van steden en dorpen: het toekennen van identiteit.

Tweede prijs
Deze ging naar SAB uit Arnhem, dat met 'Let's Move' een flexibel indeelbaar bedrijventerrein presenteerde dat gefaseerd uitgevoerd kan worden. Met dit concept kan het bedrijventerrein zich continu aanpassen aan de wensen en eisen van het moment, en daardoor meegroeien met toekomstige veranderingen.

De jury prijst daarnaast de sympathieke bottom-up houding van de inzenders. Ook met de haalbaarheid zit het goed, oordeelt de jury.

Derde prijs
Met het ontwerpvoorstel 'Rack 'n Stack' wonnen John de Groot en Lieke Genten van Underdogs, Rotterdam de derde prijs. Dit was het enige team dat de centrale ligging van Gouda in Nederland onderkende. Door middel van stapelen en verdichten wordt een distributiecentrum gecreëerd en tegelijkertijd het Groene Hart gespaard.

Deel dit artikel

permalink